Η ΤΡΟΙΚΑ «Παγώνει» τις παρατάσεις για τις φορολογικές δηλώσεις

http://ergasia-vres.blogspot.gr/Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας συμφώνησαν να παραταθεί η προθεσμία για τους φορολογουμένους των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στα ψηφία 1 και 2 η οποία έληγε κανονικά στις 22 Ιουλίου, με το σκεπτικό ότι την ίδια ημέρα εξέπνεε η προθεσμία υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Ομως, η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση των δηλώσεων για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουλίου έγινε δεκτή με την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει αντίστοιχο αίτημα και για τους υπόλοιπους φορολογουμένους. Μάλιστα η τρόικα απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα μετά τις 15 Αυγούστου για όλους τους φορολογουμένους ανεξαρτήτως του τελευταίου ψηφίου ΑΦΜ.


«Φρένο»
Η τρόικα φέρεται αποφασισμένη να βάλει φρένο στις παρατάσεις δηλώσεων. Ωστόσο, όπως αναφέρει ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου το υπουργείο θα συνεχίσει την επικοινωνία με τους επικεφαλής της τρόικας προκειμένου να τους μεταπείσει και να ανοίξει το ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους φορολογουμένους μετά τις 15 Αυγούστου.
Πάντως, ούτε χθες έλειψαν τα προβλήματα στο σύστημα taxisnet, με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην μπορούν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις. Υπενθυμίζεται ότι οι φορολογούμενοι με καταληκτικά ψηφία 3 και 4 πρέπει να υποβάλουν τις δηλώσεις μέχρι τις 29 Ιουλίου. Επίσης οι έγγαμοι μπορούν να κάνουν χρήση του πιο ευνοϊκού ΑΦΜ εκ των δύο συζύγων και να υποβάλουν τη δήλωση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας του ΑΦΜ με τον μεγαλύτερο καταληκτικό αριθμό. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει ΑΦΜ που λήγει σε 2 και η σύζυγός του έχει ΑΦΜ που λήγει σε 0, τότε η δήλωση μπορεί να κατατεθεί μέχρι και τις 30 Αυγούστου.

About Unknown

Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Top