Σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΙΚΑ

http://ergasia-vres.blogspot.gr/Σε λειτουργία η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία του ΙΚΑ
Καλώς ήρθατε στη νέα Υπηρεσία "Ενημέρωση Στοιχείων Διεύθυνσης Ασφαλισμένου".

Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. στοχεύοντας στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Ιδρύματος (ταχυδρομική αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών ασφαλιστικής ικανότητας έτους 2014 στην κατοικία του ασφαλισμένου, περιορισμός επισκεψιμότητας στις κατά τόπους μονάδες κ.λ.π.) αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες, παρέχοντας στους ασφαλισμένους τη δυνατότητα να καταχωρήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας τους (Τ.Κ., Πόλη/ Χωριό, Οδός & Αριθμός).

Στην παρούσα φάση δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας παρέχεται μόνο στους υπαλλήλους:
  • που μισθοδοτούνται από το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. (υπάλληλοι Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. και Ε.Ο.Π.Υ.Υ.),


  • των Υπουργείων (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.),


  • των Ν.Π.Δ.Δ. - πλην Ο.Τ.Α. (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.) και


  • των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που διέκοψαν τη λειτουργία τους εντός του 2013.


Η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

  1. Επιλογή της Κατηγορίας Απασχόλησης από προεπιλεγμένη λίστα τιμών.


  2. Καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.), του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) και του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) που διαθέτει ο χρήστης, προκειμένου να ταυτοποιηθεί και να του επιτραπεί η "είσοδος" στην εφαρμογή.


  3. Εισαγωγή του Ταχυδρομικού Κώδικα της διεύθυνσης κατοικίας στο πεδίο "Τ.Κ.".


  4. Επιλογή της πόλης από προεπιλεγμένη λίστα τιμών.


  5. Καταχώρηση της οδού ή του χωριού με κεφαλαίους Ελληνικούς χαρακτήρες.


  6. Καταχώρηση του αριθμού της οδού, εφόσον υπάρχει.


  7. Σε περιπτώσεις χρήσης Ταχυδρομικής Θυρίδας, Γραμματοθυρίδας ή post restante θα επιλέγεται το πεδίο "ΤΘ ή ΓΘ ή PR" και θα συμπληρώνετε κατάλληλα το πεδίο "ΑΡΙΘΜΟΣ".

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην Υπηρεσία, οι ανωτέρω ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων οποιουδήποτε Υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ., προκειμένου να καταχωρηθούν τα ορθά ατομικά τους στοιχεία στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ιδρύματος.

Πατήστε  για είσοδο στην Hλεκτρονική Yπηρεσία Ενημέρωση Στοιχείων Διεύθυνσης Ασφαλισμένου.



Η λειτουργία της σελίδας είναι πιλοτική και, στην παρούσα φάση, απευθύνεται σε ορισμένες κατηγορίες άμεσων ασφαλισμένων και συγκεκριμένα:
Στους υπαλλήλους που μισθοδοτούνται από το ΙΚΑ- ΕΤΑΜ (προσωπικό ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ΕΟΠΥΥ) και έως την 8η Δεκεμβρίου του 2013 στους υπαλλήλους
των υπουργείων (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ),
των ΝΠΔΔ, πλην ΟΤΑ, (εφόσον υπάγονται στην ασφάλιση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ) και
των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, που διέκοψαν τη λειτουργία τους εντός του 2013.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του ΙΚΑ, σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στην υπηρεσία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μητρώου Ασφαλισμένων οποιουδήποτε υποκαταστήματος του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, προκειμένου να καταχωρηθούν τα ορθά ατομικά τους στοιχεία στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Ιδρύματος.
 
Όσοι δεν χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία θα λάβουν τις ετικέτες στη διεύθυνση κατοικίας τους, όπως αυτή έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Φορολογουμένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών (TAXIS).
 
Οι υπόλοιπες κατηγορίες ασφαλισμένων δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, αφού η αποστολή σε αυτούς των αυτοκόλλητων ετικετών ανανέωσης ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2014 θα γίνει με την ίδια διαδικασία που γινόταν κατά τα προηγούμενα έτη.
 
Η νέα σελίδα βρίσκεται στον ιστότοπο του ΙΚΑ (www.ika.gr) και θα είναι διαθέσιμη στην τελική της μορφή έως τις 4 Δεκεμβρίου του 2013.

About Unknown

Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Top