Βίδες με σάλτσα ντομάτας μαζί με μπουκιές κοτόπουλου και λουκάνικο
By Unknown On Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013
Συνταγές,
new
0 comments
Μια πολύ νόστιμη συνταγή που συνδυάζει το κοτόπουλο με λουκάνικο και το μαγειρεύει με μια πλούσια σάλτσα ντομάτας για να το παντρέψει μετά με βίδες ή κάποιο άλλο κοντό ζυμαρικό.
Υλικά για 6 άτομα:½ κιλό ζυμαρικά βίδες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της επιλογής σας2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό3 κουτ. σούπας ελαιόλαδοαλάτι
Για τη σάλτσα:400γρ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ350γρ. κοτόπουλο σε μικρές μπουκίτσες150γρ. λουκάνικο Τρικάλων, σε λεπτές ροδέλες2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια δυόσμου αποξηραμένουαλάτι, πιπέρικρητικό ξερό ανθότυρο για το σερβίρισμα
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα: σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε τα κυβάκια του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι και το λιωμένο σκόρδο για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε μέσα τις λεπτές φέτες του λουκάνικου και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
- Προσθέτετε την πάπρικα, το δυόσμο και ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε 1½ νεροπότηρο νερό. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να πήξει. Την αποσύρετε από τη φωτιά και τη διατηρείτε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα.
- Βράζετε τις βίδες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Μόλις βράσουν περίπου στα 7-8 λεπτά τις σουρώνετε. Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ρίχνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Αδειάζετε πάλι μέσα τις σουρωμένες πένες και ανακατεύετε. Σερβίρετε σε πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τη σάλτσα με το λουκάνικο και το κοτόπουλο. Συνοδεύετε με τριμμένο κρητικό ξερό ανθότυρο ή άλλο σκληρό τυρί της επιλογής σας.
About Unknown
Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου