Κατάρτιση 450 εργαζομένων και εποχιακά ανέργων στον τουριστικό τομέα

http://ergasia-vres.blogspot.gr/Ανακοινώνεται την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων µε τη διαδικασία της επιλογής, 450 ατόµων συνολικά, στα Τµήµατα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισµού, στο πλαίσιο της υλοποίησης των Πράξεων “Κατάρτιση-Μετεκπαίδευση εργαζοµένων και εποχιακά ανέργων εµπειροτεχνών στον τουριστικό τοµέα µε στόχο τον εκσυγχρονισµό και την αναβάθµιση της ποιότητας των παρεχόµενων υπηρεσιών “ MIS 364877, MIS 364880, MIS 364881», εκπαιδευτικής περιόδου 2013-2014».
Κατηγορίες Ωφελουµένων
Τα τµήµατα Κατάρτισης – Μετεκπαίδευσης, τα οποία θα υλοποιηθούν από τον Υπουργείο Τουρισµού απευθύνονται στον ενεργό πληθυσµό της χώρας, τον απασχολούµενο στον τοµέα του Τουρισµού. Οι απόφοιτοι των τµηµάτων Κατάρτισης – Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου αποκτούν υπαλληλική ιδιότητα και λαµβάνουν επίδοµα πτυχίου σε ποσοστό 10% επί του βασικού µισθού.
Ειδικότερα, τα τµήµατα Κατάρτισης – Μετεκπαίδευσης απευθύνονται σε εργαζόµενους, οι οποίοι απασχολούνται στις παρακάτω τουριστικές επιχειρήσεις:
  1. Στις πάσης φύσεως ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε νυκτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, κοσµικέςταβέρνες, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, καφενεία, µπαρ και σνακ–µπαρ β΄ τάξης και άνω και µαζικά κέντρα εστίασης (catering).
  2. Στους πρόσκαιρα άνεργους (και σε ποσοστό 20% επί του συνόλου των καταρτιζοµένων κάθε τµήµατος), εφόσον η διάρκεια της ανεργίας τους δεν είναι µεγαλύτερη των 6 ½ µηνών από την ηµεροµηνία έναρξης του προγράµµατος (δηλαδή ανεργία από 23/5/13 έως 9/12/13).
  3. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η φοίτηση στα τµήµατα Κατάρτισης – Μετεκπαίδευσης, συζύγων και κατιόντων ξενοδόχων σε ποσοστό 15% στο σύνολο των καταρτιζοµένων κάθε τµήµατος υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 10, παρ. 2 του ν. 1077/80 (επίδοµα – άρθρο 16, ασφάλιση – άρθρο 17)
  4. Γίνονται δεκτοί για φοίτηση µε την προϋπόθεση τήρησης όλων των όρων της προκήρυξης:
    α) Έλληνες πολίτες.
    β) Έλληνες το γένος και υπήκοοι κρατών-µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα και εφόσον προσκοµίσουν ισοτιµία και αντιστοιχία του τίτλου σπουδών από την Αρµόδια Ελληνική Αρχή.
    γ) Αλλοδαποί υπήκοοι κρατών εκτός της Ε.Ε. σε ποσοστό µέχρι 20% του ανώτατου αριθµού εκπαιδευοµένων ανά τµήµα (δηλ. 25×20% = 5 άτοµα), εφόσον γνωρίζουν την Ελληνική Γλώσσα και προσκοµίσουν ισοτιµία και αντιστοιχία του τίτλου σπουδών από την Αρµόδια Ελληνική Αρχή.
Πέραν των ανωτέρω, οι υποψήφιοι θα πρέπει να κατέχουν µία από τις παρακάτω ειδικότητες εργασίας:
Α. ΤΜΗΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟ∆ΟΧΗΣ
• Θυρωρός – Θυρωρός Β′ – Βοηθός Θυρωρού – Νυκτοθυρωρός
• Εξωτερικός Θυρωρός (Dorman)
• Τηλεφωνητής /τρια.
• Προϊστάµενος /η Ορόφων
• Γκρούµ
Β. ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΥΠΟ∆ΟΧΗΣ
• Υπάλληλος Υποδοχής
• Βοηθός Υποδοχής
• Υπάλληλος Τήρησης Λογαριασµών Πελατών
• Προϊστάµενος /η Ορόφων
• Αποθηκάριος
Γ. ΤΜΗΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ
• Εστίαρχος (Maitre)
• Υπεστίαρχος (Sous maitre)
• Αρχισερβιτόρος (Captain)
• Σερβιτόρος
• Βοηθός Σερβιτόρου
• Ταµίας – Ελεγκτής (Ταµπλίστας)
∆. ΤΜΗΜΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΚΗΣ Bar- Οινογνωσίας
• Εστίαρχος (Maitre)
• Υπεστίαρχος (Sous maitre)
• Αρχισερβιτόρος (Captain)
• Σερβιτόρος – Σερβιτόρος Bar
• Μπάρµαν και Βοηθός Μπάρµαν
Ε. ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
• Μπουφετζής
• Μπουφετζής Α′
• Μάγειρας Γ′
• Ψήστης
• Τηγανιέρης
• Τεχνικός Πίτσας
• Κρεατοκόπτης
 
ΣΤ. ΤΜΗΜΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ
• Αρχιµάγειρας
• Μάγειρας Α′ και Β′
Ζ. ΤΜΗΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
• Ζαχαροπλάστης – Αρτοποιός
• Τεχνίτης Ζαχαροπλαστικής
• Βοηθός Τεχνίτη Ζαχαροπλαστικής
Η. ΤΜΗΜΑ ΟΡΟΦΟΚΟΜΙΑΣ
• Προϊστάµενος /η Ορόφων
• Προϊσταµένη /ος Λινοθήκης και Πλυντηρίου
• Καµαριέρα
• Οροφοκόµος (Βαλές)
Αιτήσεις εργαζόµενων των οποίων η ειδικότητα είναι διαφορετική από τις προαναφερθείσες ή εργάζονται σε χώρους πέραν των προαναφεροµένων, απορρίπτονται.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ-ΜΕΤΕΚΠΑΙ∆ΕΥΣΗΣ (2013-2014)
ΑΘΗΝΑ:
  • Λειτουργίας Υποδοχής: 1
  • Εστιατορικής Τεχνικής: 2
  • Μαγειρικής Τέχνης: 2
  • Ζαχαροπλαστικής Τέχνης: 1
  • Οροφοκοµίας: 1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Λειτουργίας Υποδοχής: 1
  • Εστιατορικής Τεχνικής: 1
  • Μαγειρικής Τέχνης: 1
  • Ζαχαροπλαστικής Τέχνης: 1
  • Οροφοκοµίας: 1
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
  • Λειτουργίας Υποδοχής: 1
  • Εστιατορικής Τεχνικής: 1
  • Μαγειρικής Τέχνης: 1
  • Οροφοκοµίας: 1
ΡΟ∆ΟΣ
  • Ξενοδοχειακό: 1
  • Εστιατορικό: 1
Οι ενδιαφερόµενοι καλούνται να υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαιτούµενα συνοδευτικά δικαιολογητικά στις παρακάτω διευθύνσεις ή να τα αποστείλουν µε ταχυµεταφορά ή συστηµένη επιστολή στην αντίστοιχη εκπαιδευτική µονάδα.
  1. ΑΘΗΝΑ: Υπουργείο Τουρισµού (Κεντρική Υπηρεσία) Λ. Αµαλίας 12, τηλ. 210.3736108, 210-3736195, 210-3736391 Αθήνα.
  2. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΕΠΑ.Σ – Μακεδονίας, Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ», Παραλία Περαίας, Τ.Κ.570 19 Θεσσαλονίκη τηλ. 23920-25551.
  3. ΡΟ∆ΟΣ: ΕΠΑ.Σ – Ρόδου, Ξενοδοχείο «ΘΕΡΜΑΙ», Αλεξ. ∆ιάκου 1, Τ.Κ.85100 Ρόδος τηλ. 22410-74445-6.
  4. ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΠΑ.Σ – Ηρακλείου, Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ ΗΛΙΟΣ», Κοκκίνι Χάνι, Τ.Κ. 715 00 Ηράκλειο Κρήτης τηλ. 2810-761363.
Υποβολή ∆ικαιολογητικών
Όσοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις φοίτησης, θα πρέπει να υποβάλλουν τα  δικαιολογητικά από 4 / 11 / 2013 µέχρι και 15 / 11 / 2013 και ώρα 9.00π.µ.-13.30µ.µ

http://newsedu.gr

About Unknown

Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Top