Most Popular
This Week
Γιατροί όλων των ειδικοτήτων ζητούνται για μόνιμη full-time εργασία στο εξωτερικό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα της Μέσης Ανατολής (Dubai, Abu Dhabi)
Γιατροί όλων των ειδικοτήτων ζητούνται για μόνιμη full-time εργασία στο εξωτερικό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα της Μέσης Ανατολής (Dubai, A...
Στην πρόσληψη νέου προσωπικού προχωρά η αεροπορική εταιρεία οικονομικών πτήσεων EasyJet
Στην πρόσληψη νέου προσωπικού προχωρά η αεροπορική εταιρεία οικονομικών πτήσεων EasyJet, η οποία πραγματοποιεί πάνω από 600 πτήσεις σε 3...
Popular Posts
Latest Stories
What is new?
Comments
What They says?
Latest News
Ρολό κιμά γεμιστό με αυγά και φουρνιστές πατάτες
Υλικά
- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση από σπάλα
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 3 φέτες ψωμί, χωρίς την κόρα μουσκεμένες σε λίγο γάλα και εν συνεχεία στυμμένες με τα χέρια
- τα φυλλαράκια από 4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι, ψιλοκομμένα (τα πιο δυσεύρετα αυτά μυρωδικά τα βρίσκουμε πλέον και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε ματσάκια ή σε γλαστράκια) ή 1 κουτ. σούπας ξερά, τριμμένα
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, για το μείγμα του κιμά
- 4 αυγά, σφιχτοβρασμένα, για τη γέμιση
- αλάτι, πιπέρι φρσκοτριμμένο
- 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαίου πάχους ροδέλες
Μερίδες 5-6
Προετοιμασία 30΄Ψήσιμο περίπου 1 ώρα και 10΄ (συνολικά)
ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ευρύχωρο ταψί, προσθέτουμε το μισό λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν καλά. Τις απλώνουμε σε μονή στρώση, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ρολό. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές από το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο και να γλυκάνουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε και το σκόρδο, κάνουμε ένα ανακάτεμα και ρίχνουμε στο τηγάνι 2-3 κουταλιές νερό. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σωθούν τα υγρά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί, το μείγμα του τηγανιού (με το λαδάκι του), τα 2 αυγά, τη μισή ρίγανη (ή το μισό θυμάρι), την πάπρικα, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει ένα ενιαίο, αφράτο μείγμα. Πρέπει τα μικρά κομματάκια λίπους του κιμά να «λιώσουν» και να ενσωματωθούν στο σύνολο. Σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας απλώνουμε το μείγμα του κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο τέτοιο που αν το τυλίξουμε σε ρολό να χωράει και να σκεπάσει τα 4 αυγά της γέμισης. Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο (δεν πειράζει αν οι άκρες μείνουν κενές), και ρολάρουμε προσεχτικά με τη βοήθεια της λαδόκολλας (ανασηκώνοντάς την με προσοχή για να μην την τυλίξουμε κι αυτή μέσα στο ρολό). Στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο. Ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα αλλά αφήνουμε πάνω το ρολό για να το μεταφέρουμε μετά πιο εύκολα.
Μόλις περάσουν τα 20-25 λεπτά ψησίματος των πατατών, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, ξεσκεπάζουμε, μεταφέρουμε προσεχτικά το ρολό πάνω στις πατάτες, το αλείφουμε με το υπόλοιπο λάδι και τσεκάρουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Ψήνουμε, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί, για άλλα περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει το ρολό και οι πατάτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το ψήσιμο λίγο νερό για να μην κολλήσει το φαγητό. Τα τελευταία 10 λεπτά γυρνάμε προσεχτικά το ρολό ώστε να πάρει χρώμα και από κάτω. Κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά με μισάνοιχτη πόρτα. Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και συνοδεύουμε με τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μυρωδικά και σερβίρουμε.
About Unknown
Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.
About Me
Popular Posts
-
Γιατροί όλων των ειδικοτήτων ζητούνται για μόνιμη full-time εργασία στο εξωτερικό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα της Μέσης Ανατολής (Dubai, Abu Dhabi)Γιατροί όλων των ειδικοτήτων ζητούνται για μόνιμη full-time εργασία στο εξωτερικό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα της Μέσης Ανατολής (Dubai, A...
-
Στην πρόσληψη νέου προσωπικού προχωρά η αεροπορική εταιρεία οικονομικών πτήσεων EasyJetΣτην πρόσληψη νέου προσωπικού προχωρά η αεροπορική εταιρεία οικονομικών πτήσεων EasyJet, η οποία πραγματοποιεί πάνω από 600 πτήσεις σε 3...
-
ARCTIUM O.E. ζητούμε άμεσα συνεργάτεςARCTIUM O.E. Δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της Υγείας-Ευεξίας-Διατροφής και ζητούμε άμεσα συνεργάτες 25-50 ετών για την στελέχωση των π...
Video
Video
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου