Διέγραψαν το άρθρο για 8ώρο και 25ήμερη εργασία!

http://ergasia-vres.blogspot.gr/Αναστάτωση και ένταση προκλήθηκε (για μια ακόμη φορά) στη Βουλή.
Αυτή τη φορά η πέτρα του σκανδάλου ήταν το άρθρο του πολυνομοσχεδίου που αναφερόταν στο 8ωρο και την 25ήμερη εργασία, το οποίο ξαφνικά… «διαγράφηκε»!
Συγκεκριμένα, το θέμα αφορά το άρθρο 103 και τον τρόπο υπολογισμού του κατώτατου μισθού. Η διαγραφή έγινε στη φράση που διευκρινίζει ότι οι κατώτατες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αφορούν σε «εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως»…
Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες καθώς πολλοί βουλευτές της αντιπολίτευσης άρχισαν να βλέπουν «παράθυρο» για μια ενδεχόμενη -εκ του πλάγιου- κατάργηση τους, που ανοίγει το δρόμο για 6ήμερη και 7ήμερη εργασία με τον βασικό μισθό (586 ευρώ)!
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έδωσε διευκρινήσεις για το θέμα υποστηρίζοντας ότι «δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής ή κατάργησης του 8ώρου».
Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, η απάλειψη του άρθρου από το πολυνομοσχέδιο έγινε για νομικούς λόγους «μετά από σύσταση της Γενικής Διεύθυνσης Εργασίας».

About Unknown

Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Top