Αύξηση 17% παρουσίασε η μέση ταχύτητα των συνδέσεων Internet παγκοσμίως

http://ergasia-vres.blogspot.gr/Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Akamai, ο παγκόσμιος μέσος όρος ταχύτητας πρόσβασης στο Internet ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 3 Mbps, φτάνοντας στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα 3,1Mbps.

Τα στοιχεία προέρχονται από 123 χώρες σε όλο τον κόσμο, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, με ελάχιστες πάντως αναφορές.

Όσον αφορά στις broadband συνδέσεις, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση της μέσης ταχύτητας μεταξύ του τέταρτου τριμήνου του 2012 και του πρώτου του 2103 από τα 2,9 Mbps στα 3,1 Mbps, ρυθμός που σε ετησιοποιημένη βάση φτάνει το 17%.

Στις κορυφαίες δέκα χώρες στον κόσμο όσον αφορά στην υψηλότερη ταχύτητα σύνδεσης, όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτων πίνακα, βρίσκονται έξι Ευρωπαϊκές: Δανία, Ελβετία, Λεττονία, Ολλανδία, Σουηδία και Τσεχία, οι οποίες παρουσιάζουν και αύξηση της μέσης ταχύτητας σύνδεσης.

Η μέση ταχύτητα στην Ελλάδα, στην οποία είναι καταγεγραμμένες 3.130.624 μοναδικές διευθύνσεις ΙΡ φτάνει τα 4,7Mbps, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις το 3,2% έχει ταχύτητα πάνω από 10Mbps.

Αυτό το στοιχείο δεν είναι απαραίτητα αρνητικό δηλώνωντας χαμηλές ταχύτητες, αφού η πλειοψηφία των στάνταρ πακέτων σύνδεσης που διατίθενται έχουν γραμμές 2 - 6Mbps και όχι ταχύτητας "έως 24Mbps".

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η –μάλλον αναμενόμενη – αύξηση της ζήτησης στις mobile συνδέσεις με την κίνηση να εμφανίζεται διπλάσια σε σχέση με αυτή τής προηγούμενης χρονιάς.

About Unknown

Adds a short author bio after every single post on your blog. Also, It's mainly a matter of keeping lists of possible information, and then figuring out what is relevant to a particular editor's needs.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


Top